Om oss

Wagenius Bygg i Jämtland / Härjedalen

Vi på Wagenius Bygg AB bygger gedigna handtimrade hus i olika storlekar, från större villor och fritidshus till garage, friggebodar och bastubyggnader.

Vi tillverkar handtimrade hus i främst 8 eller 6 tums timmer helt efter dina önskemål, vi erbjuder även maskintimrade hus.  Vi utför även varsam restaurering av äldre timmerhus och fäbodvallar.

Vi levererar främst timrade hus till Jämtland och Härjedalen, men har även levererat hus runt om i Sverige, samt till Norge och Tyskland. Produktionen av våra hus sker dels i Hede i Härjedalen, samt i Brunflo utanför Östersund.

Wagenius Bygg AB har varit ett familjeföretag i Hede sedan 1976. Företaget Wagenius Bygg AB startades av bröderna Ragnar Wagenius och Gunnar Wagenius, vars specialitet var handtimrade timmerhus. Under 80-talet lärdes Ragnars söner, Patrik och Fredrik Wagenius, upp i konsten att handtimra. Yrket som timmerman kom de att trivas utmärkt med och 1997 blev Ragnars söner delägare i Wagenius Bygg AB.

År 2008 tilldelades företaget Härjedalens kommuns träpris och hösten 2011 blev vi stolt utsedda till årets företagare i Härjedalen av Företagarna.